Treilerstraat 14, 1826CA Alkmaar | 06 - 51 79 6169; KvK nummer 77490355

Blog

Wat zie jij?

Ik heb geprobeerd met deze foto een analogie te bouwen die aangeeft wat een coach met je doet en wat zijn werk is.

Je ziet waarschijnlijk een deur die wat onderhoud nodig heeft. Dit heeft elk persoon soms nodig. Kijken naar jezelf en een spiegel voor houden.

En als je beter kijkt zie je dat deze deur geen klink heeft. Hoe gaat hij open? Een coach zorgt ervoor dat jijzelf die deur van binnenuit opent, want als jij dat niet doet dat krijg je geen zicht op wat er achter die deur zit. Wat ik daarmee bedoel is: de deur is je symbolische muur, die je beschermt. Deze heb je opgebouwd vanaf je jeugd en zal je niet snel openen, want dan ben je kwetsbaar. Echter om jezelf te ontwikkelen moet je wel kijken achter de muur want naast dat deze je beschermt, zorgt deze ook voor blokkades of blinde vlekken.

De deur gaat waarschijnlijk naar binnen open, want ik zie geen scharnier. Dat betekent dat je met geweld de deur kan openen, maar dat diegene die erachter woont waarschijnlijk heel boos is, met alle gevolgen van dien. Dus je moet de eigenaar vragen hem te openen. Dit is de coachee of jijzelf als je in de stoel zit bij mij. Ik help je die deur te openen, want dat is soms best eng omdat er geen raampje zit in de deur en dus niet weet wat er gebeurd als je deze deur opent.

Ik vind het vaak zelf ook erg spannend, maar samen kunnen we dit doen. Daar help ik je mee, in de vorm van humor en vragen, kan ik als coach samen met je kijken naar mogelijke uitkomsten.

Door de deur te openen krijg je zicht op de tuin of wat er achter de deur ook zit. Dit geeft soms zicht op het feit dat je deze tuin niet hebt onderhouden of juist heel mooi hebt gemaakt, maar omdat je niemand toe laat, ziet niemand al het werk wat je erin hebt gestopt. Die barriere slechten is soms lastig, omdat de deur al jaren dicht zit. Dus ik maak hem samen met je open.  

En door de deur te openen kan je mensen binnen laten, die je kunnen helpen of ondersteunen. Wie dat zijn bepaal jij, maar hierover kan je met de coach van gedachte wisselen.

Ik hoop dat dit een goed beeld geeft wat ik voor je kan doen en hoeveel je dit kan helpen in lastige of moeilijke situaties. Geinteresseerd? Neem contact op voor een gratis introductie.

Thu, 11 June